Uus kalkulaator süsinikujalajälje mõõtmiseks

10 aug 2023

Paroc CO2 Calculator

Tulime välja uue veebikalkulaatoriga, mille abil saab kiiresti ja lihtsalt arvutada erineva paksusega soojustoodete GWP- ehk globaalse soojenemise potentsiaali koguväärtuse.

Meie uus PAROC CO2 Calculator muudab hoonete soojustuse süsinikujalajälje arvutamise kiireks ja lihtsaks. Kalkulaator põhineb standardi EN 15804 +A2 alusel koostatud keskkonnatoodete deklaratsioonidel (EPD). „Soovime koos oma klientidega ehitada jätkusuutlikke hooneid. Ka selle lihtsasti kasutatava kalkulaatori loomine on meie järjekordne samm selles suunas, et muuta jätkusuutlike valikute tegemine kergemaks,“ lausus Paroc Eesti müügijuht Tõnu Pilvik.

PAROC CO2 Calculator näitab heitkoguseid ruutmeetri, kilogrammi ja kuupmeetri kohta.

Kalkulaator näitab CO2-ekvivalendi heitkoguseid erinevates mõõtühikutes, et sobituda eri projekteerimisprogrammide nõuetega (kg CO2-ekv/kg, kg CO2-ekv/m2 ja kg CO2-ekv/m3). See muudab ühtlasi lihtsamaks ka Paroci toodete omavahelise võrdlemise. Samuti näitab kalkulaator soovitud paksusega toote tihedust ja soojustakistust.

Kalkulaatori näidatav GWP-koguväärtus põhineb tootmisprotsessi heitkoguseid mõõtvatel EPD moodulitel A1–A3 ja kogu tootmis- ja paigaldusprotsessi ning kasutusiga hõlmavatel moodulitel A1-C4. Tagamaks, et kalkulaator kasutab väärtuste aluseks õige tootmisüksuse heitkoguseid, arvestatakse ka lõppkasutuse asukohta. Seejärel arvutab kalkulaator konkreetsel turul saada olevate Paroci isolatsioontoodete täpse GWP-väärtuse.

PAROC CO2 Calculator asub siin >>