Tuulutatavate fassaadide lahendused ja projekteerimisjuhend

14 juuni 2022

TUULUTATAVAD FASSAADID

Uutes hoonete ehitamisel on populaarseks valikuks hästi soojustatud tuulutatavad fassaadid. Seda tüüpi konstruktsioonid on oma vastupidavuse, füüsikaliste omaduste, hea väljanägemise ja suure viimistluskihtide valiku tõttu laialdaselt eelistatud fassaaditüüp.

Uuendasime oma tuulutatavatele fassaadidele mõeldud lahendusi ning koostasime “Hästi soojustatud tuulutatavate fassaadide projekteerimise juhendi”, mis on saadaval inglisekeelsena. Juhend on kokku pandud Soome VTT Tehnikauuringute Keskuse numbrilise modelleerimise ja analüüsi tulemuste põhjal ning sisaldab mitmeid aspekte, mida peaks tuulutatavate fassaadide projekteerimisel ja ehitamisel arvestama. Juhendist leiab muuhulgas vajalikku infot niiskuse, tulekaitse, energiaefektiivsuse ning ventileerimisavade kohta.

“Hästi soojustatud tuulutatavate fassaadide projekteerimise juhend" sisaldab tabeleid kolme erineva kliimavööndi, populaarsemate seinakonstruktsioonide ja erineva kõrgusega hoonete jaoks ning sisaldab nõudeid ventilatsioonide ja tuuletõkkeplaatide õhu läbilaskvuse kohta.

Hindasime Soome VTT Tehnikauuringute Keskuse uurimistöö tulemusi ja soovitusi ning kasutame neid populaarsematele ventileeritavate fassaadide konstruktsioonide juures, nagu karkass-seinad, tellis- või konsoolidega betoonseinad ja kolmekihilised müürid.

Vaata lisainfot meie tuulutatavate fassaadide lahenduste kohta siit >>

Laadi alla Hästi soojustatud tuulutatavate fassaadide projekteerimise juhend >>