Paroci kivivill hoiab maja konstruktsioonid kuivad ja tagab tervisliku kodukliima

08 mai 2019

Juhtiv soojustusmaterjalide tootja Paroc alustas kampaaniat, et tõsta teadlikkust soojustusmaterjalide sobivusest niiskusega ja seeläbi isolatsioonimaterjalide rollist tervisliku kodukliima loomisel. Niiskusega seotud ehitusriske aitavad vältida sellised ehitusmaterjalid, mis lubavad võimalikul niiskusel tarindisse kogunemise asemel kiirelt välja tuulduda.

Niiskustehniliselt on tänu oma mitmekülgsetele omadustele üks parimaid soojustusmaterjale kivivill. Isegi kui ehitusetapi käigus ei saa soojustusmaterjal märjaks, on vaja tagada niiskuse liikumine välja muudest ehitusmaterjalidest.

Paroci kivivill jääb kuivaks isegi suure õhuniiskuse korral, ei ima vett ning kuivab väga kiiresti, mistõttu sobib ta hästi soojustamiseks nii puidust kui ka betoonist konstruktsioonide puhul, sest võimaldab tarindi kuivamist oluliselt kiiremini kui niiskust mitteläbilaskvad soojustusmaterjalid.

Samuti hoiab kivivill ära kondensatsioonivee tekkimise soojustuskihis ja pärsib hallitusseente kasvu. Erapooletu labori läbi viidud kivivilla katsed kõige levinumate hallituseliikidega näitasid, et Paroci kivivill hoiab ära hallituse tekke. Kivivillast soojustus on valmistatud mitteorgaanilisest kivist ning ei paku hallistusele vajalikke toitaineid, mistõttu loob eeldused tervislikuks kodukliimaks.

Kivivill sobib hästi ka maa-aluste ehitiste soojustamiseks, kuna sel pole kapillaarse veeimavuse omadust ning nii toimib ta kapillaarse tõkkena.

Paroci kivivilla niiskustehniliste omaduste kohta loe rohkem siit: Turu kõige kuivem soojustus