Merendustooted PAROC® Calculuse programmis

06 juuni 2019

Tänu värsketele uuendustele tehnilise isolatsiooni arvutamise programmis PAROC Caluculus saab seda nüüdsest kasutada ka laevaehituses. PAROCi merendustooted ja nende spetsiaalsed tihendid on nüüd saadaval uuendatud andmebaasis.

Tänu merenduse isolatsioonitoodete ja kattematerjalide lisamisele PAROC Calculuse süsteemi, saab nüüd sobivate PAROC Marine sertifitseeritud toodete abil teostada arvutusi kõigi laevadel ja avamerel olevate isoleeritud esemetega seoses (sh heitgaasitorud, torustikud, püstikud, mahutid).

Veebilink PAROC Calculusele

Õige soojuskao arvutamine on väga oluline, et määrata isoleeritud eseme pinnatemperatuuri merekeskkonnas, olles seeläbi oluline ka töötajate ohutuse tagamisel merel.

Kaasaegses laevaehituses keskendutakse üha enam kaalu minimeerimisele, kütusesäästlikkusele, sõidukaugusele ja manööverdusvõimele, mistõttu on Calculuse isolatsiooni kaalu näitav funktsioon disaineritele väga kasulik.

Kuidas see töötab?
PAROC merendustoodete arvutuste tegemiseks tehke „Vali objekt“ pealkirja all märge kasti „Merendustoode“. Tootepakkumine muudetakse merendustoodetele vastavaks. Calculuse programmis on välja toodud kõige enam kasutatavad PAROC merendustooted. Samuti on süsteemis loetletud merenduse kattematerjalid pealkirja „Isolatsioon“ all vooderdusmaterjalide juures.