Owens Corning ostab Paroc Groupi

31 okt 2017
Rahvusvaheline ehitusmaterjalitootja Owens Corning teatas, et on sõlminud lepingu valdusfirma CVC Capital Partnersiga, et omandada ligi 900 miljoni euro eest Euroopa juhtiv energiatõhusate ja tulekindlate kivivillalahenduste tootja Paroc Group. Tehingu lõpule viimise aeg on 2018. aasta algus.
“Ootan väga tulevast koostööd ja väljakutseid koos Owens Corninguga,” ütles Paroci tegevjuht Kari Lehtinen. “Oleme teinud Parocist Euroopa juhtiva soojustusmaterjalide tootja ning ühinemine Owens Corninguga aitab meil veelgi tõhusamalt turuosa kasvatada nii Kesk- kui ka Lääne-Euroopas.”

Parocis töötab 13 Euroopa riigis kokku üle 1800 inimese, ettevõttel on tehased Soomes, Leedus, Poolas, Venemaal ja Rootsis. Paroc Groupi omandamine kasvatab Owens Corningu mineraalvillatootmist ja turustamist Euroopas märkimisväärselt, ulatudes kuni 35% kogu ettevõtte isolatsioonimaterjalide tootmisest ja müügist.

”Maailma kolm suurimat isolatsioonimaterjalide turgu on Euroopa, Põhja-Ameerika ja Hiina ning Paroci rohkem kui 80 aasta pikkune kogemus ja tehnilised teadmised kõrgekvaliteediliste isolatsioonitoodete valmistamisel on kindlasti väärt lisa Owens Corningule pakkumaks parimaid lahendusi kõigil suurematel turgudel,” ütles Owens Corningu tegevjuht Mike Thaman.

Ettevõtte kinnitusel ei mõjuta ostutehing ei mõjuta Paroci tööd ja tarneid ning igapäevane kliendisuhtlus jääb seniseks.


Owens Corning
Owens Corning arendab, toodab ja turustab isolatsioonimaterjale, katusematerjale ja fiiberklaasist materjale. Ettevõttel on kauaaegsed kogemused materjalitootmises ja tootearenduses, et turule tuua energiatõhusaid ja kvaliteetseid ehitusmaterjale. Owens Corningu peakorter asub Ameerika Ühendriikides Ohios Toledos, ettevõte annab üle maailma 33 riigis tööd 17 000 inimesele. Lisainfo on kättesaadav ettevõtte kodulehel www.owenscorning.com.

CVC Capital Partners
CVC Capital Partners on maailma juhtivaid investeerimisettevõtteid, mis tegutseb nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerika Ühendriikides. Ettevõttel on üle maailma 23 kontorit ning ligi 400 töötajat. Lisainfo on kättesaadav ettevõtte kodulehel www.cvc.com.

Paroc Group
Paroc on Euroopa juhtivaid energiatõhusate ja tulekindlate isolatsioonimaterjalide tootjaid. 80-aastase ajaloo jooksul on Parocist kujunenud innovaator tööstuslike ja elumajade ehituses, samuti on Parocil kõrged teadmised tootetehnoloogiast, jätkusuutlikkusest ja tehnilistest lahendustest. Paroci eesmärk on jääda innovatiivseks ja usaldusväärseks partneriks jätkusuutliku ehituse valdkonnas.

Paroci tooted hõlmavad ehitust, tehnilist isolatsiooni, laevade isolatsiooni ning akustilist isolatisooni. Paroci tooted on mõeldud ka väga nõudlike ehitus- ja renoveerimisprojektide jaoks. Parocil on tehased nii Soomes, Rootsis, Leedus, Poolas kui ka Venemaal ning kontorid 14-s Euroopa riigis, et turustada tuntuse saavutanud punase-valgetriibulises pakendis tooteid.

Paroc Group aktsiad on jagunenud investeerimisettevõtte CVC Capital Partnersi ja väikeaktsionäridest Paroci töötajate vahel. 2016. aastal ulatus ettevõtte käive 375,5 miljoni euroni ning ettevõte pakkus tööd 1835 inimesele. Rohkem infot on Paroci kodulehel www.paroc.com