Pressiteade: PAROC Hvac GreyCoat – uus kulutõhus ja tulekindel lahendus kütte-, ventilatsiooni- ja kliimasüsteemi rakendustele

05 dets 2013

Kohtades, kus kütte-, ventilatsiooni- ja kliimasüsteem jääb nähtavale kohale, nagu kaubanduskeskused, üldkasutatavad hooned ja spordisaalid, on vaja tulekindlat, puhast ja hästisobivat lõpplahendust. PAROC Hvac GreyCoati sarja tooted annavad soovitud tulemuse ilma, et oleks vaja täiendavat kattekihti või värvi, ning tänu kiirele paigaldamisele säästate aega ja raha.

PAROC Hvac GreyCoat

Eli riikides on hoonete tuleohutuseeskirjad muutnud palju rangemaks ja ohutuse tagamiseks on vaja üha paremaid tuleohutussüsteeme, -seadmeid ja -toiminguid. Samal ajal ei tohiks aga jääda tagaplaanile ehitiste visuaalsed aspektid. Hetkel toimuvad uuendustööd Kuopio Ülikooli Haiglas (KUH); see on üks Soome viiest ülikoolihaiglast, millest saab pärast uuendamist riigi kõige nüüdisaegsem haigla. KUH pakub tervishoiuteenuseid enam kui 840 000 patsiendile Kesk- ja Ida-Soomes. Päevas külastab haiglat sadu patsiente.

Haiglas oli käimas mitu alamprojekti, millest üks oli maa-aluse läbikäigu ehitamine parkla ja haigla köögi vahele. Läbikäigus olev kütte- ja veesüsteem oli vaja isoleerida. Alamprojekti eest vastutav isoleerimistöödega tegelev ettevõte Itä-Suomen LVI-Eristys Oy pidi leidma kütte-, ventilatsiooni- ja kliimasüsteemi jaoks sobiva tulekindla ning visuaalselt meeldiva isolatsioonilahenduse.

Juhtumisi otsis Paroci tootejuht Antti Laine samal ajal pikaajalist klienti, kes oleks nõus katsetama PAROCi Hvac-sarja toodetele mõeldud uut helehalli kattekihti PAROC Hvac GreyCoat. See on alternatiivne lahendus tavapärastele isoleerimiseks kasutatavatele kattekihtidele, nagu PVC, kuid ei vaja täiendavat värvimist või katmist. GreyCoatiga kaetud torusektsioonid ja teip pakuvad terviklikku süsteemi, mida saab kiirelt paigaldada. 

„GreyCoati torusektsioonid on tulekindlad tänu euroklassi A2L-s1, d0 klassifikatsioonile, mis tähendab, et need ei lase leekidel edasi liikuda ja ei tekita põlevaid tilkasid. Samuti toodavad need väga vähe suitsu. Lisaks pakume PAROC Hvac GreyCoati matte ja paneele, mis on euroklassi A2-s1, d0 klassifikatsiooniga. Kattekiht toimib ka aurutõkkena, mis tähendab, et GreyCoati kattekihiga paneele, lamellmatte ja matte saab kasutada ka kondensatsioonivastaseks isolatsiooniks. Kondensatsioonivastase isolatsiooni tagamiseks tuleb kasutada liitekohtades GreyCoati teipi,”ütleb Antti Laine, kes on hoidnud end kursis KUHi alamprojektiga alates sellest ajast, kui ettevõttega Itä-Suomen LVI-Eristys Oy sõlmiti leping, et projektis saaks kasutada PAROC Hvac GreyCoatiga kaetud torusektsioone, torupõlvesid ja teipi. 

Esimene mulje tootest oli väga positiivne. Minu arvates on see väga hea lahendus kütte-, ventilatsiooni- ja kliimasüsteemi rakendustele, kus on vaja vähendada tulekoormust,”ütleb ettevõtte Itä-Suomen LVI-Eristys Oy tegevdirektor Tapani Kojo

„Minu arvates on GreyCoat tulevikutoode. Saan seda kindlasti ka tulevastes projektides kasutada,” lisab Tapani Kojo.

Lisateavet PAROC Hvac GreyCoati sarja toodete kohta leiab meie tootelehelt internetis ja PAROC Hvac GreyCoati brošüürist.

Lisateavet:
Tanel Veeremae, Sales Manager TI, +372 53 463 460